Schab pieczony ze śliwką suszoną i morelami


Schab pieczony ze śliwką suszoną i morelami
1 porcja (ok. 150 g): 233 kcal; 2 WBT; 1 WW; 30 IG

Składniki na 3 porcje:
● 300 g surowego schabu
● sól, pieprz
● 1 łyżeczka musztardy (5 g)
● 3 suszone śliwki (21 g)
● 3 suszone morele (30 g)
● 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)
● 10 łyżek bulionu (100 g)
● rękaw foliowy do pieczenia

Schab obsypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na pół godziny. Długim nożem przebijamy schab robiąc dwa kanały. Końcem drewnianej łyżki wkładamy musztardę do kanałów. Jeden kanał nadziewamy śliwką, a drugi morelą. Schab obsmażamy na oleju, wkładamy do foliowego rękawa. Pieczemy 50 min. w temp. 180 ºC.

Tags

You may also like...

0 thoughts on “Schab pieczony ze śliwką suszoną i morelami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *