Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

całość (4 porcje): ok. 250 kcal; 0,6 WW; 2 WBT

1 porcja: ok. 50 g; 60 kcal; 0,1 WW; 0,5 WBT

Składniki:

● 200 g liści jarmużu

● 2 łyżki oliwy z oliwy (20 g)

● sól

● słodka papryka w proszku

Liście rwiemy na kawałki. Wrzucamy do miski, polewamy oliwą, doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane liście układamy na blasze przykrytej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 6–10 min.

Podajemy od razu po upieczeniu.

autor: Anna Hinburg

 

Tags

You may also like...

0 thoughts on “Chipsy z jarmużu”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *