Kutia dla diabetyków

1 porcja: 600 kcal; 3,3 WBT;
8 WW; 53 IG

Składniki na 4 porcje:

  • 1 szkl. ziaren pszenicy (240 g)
  • 1 szkl. maku (140 g)
  • 20 kropli ekstraktu migdałowego
  • 4 łyżki rodzynek (60 g)
  • 4 łyżki migdałów (60 g)
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki (100 g)

Pszenicę płuczemy, zalewamy na noc wrzącą wodą. Odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, gotujemy do miękkości. Mak sparzamy wrzątkiem, mielimy w maszynce. Mak łączymy z pszenicą, rozpuszczonym miodem i ekstraktem migdałowym. Dodajemy posiekane bakalie oraz śmietankę, mieszamy. Odstawiamy do lodówki.

You may also like...

0 thoughts on “Kutia dla diabetyków”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *