Zrazy nadziewane grzybami

IMGP0673
  • 100 g schabu wieprzowego
  • 40 g podrzybków
  • 5 g cebuli
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • sól, pieprz do smaku

 

Całość: 230 kcal; 0 WW; 2,2 WBT; 11 IG

Pieczarki kroimy w plasterki, dusimy z drobno pokrojoną cebulą i częścią oleju, doprawiamy do smaku. Mięso rozbijamy, solimy, nadziewamy grzybami, zwijamy i spinamy wykałaczką. Obrumieniamy na patelni beztłuszczowej, przekładamy do rondla, podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy olej, dusimy pod przykryciem. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy wykałaczkę. Podajemy z kaszą, ryżem i surówkami.

Przepis pochodzi z dodatku „Smaki Jesieni – 21 przepisów”. Informacje o zamówieniach: [email protected]

You may also like...

One thought on “Zrazy nadziewane grzybami”

  1. magi pisze:

    wyglądają smacznie. Spróbuję przygotować.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *