Dorsz z podgrzybkami

1 porcja: 125 kcal; 0 WW; 0,8 WBT; 15 IG

Składniki na 1 porcję:

  • 100 g fileta z dorsza
  • 10 g cebuli
  • 60 g podgrzybki (zamiennie 3 pieczarki)
  • ½ łyżeczki soku z cytryny (3 g)
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)
  • 1 łyżeczka natki pietruszki (6 g)

 

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy na 20 min. Cebulę i pieczarki kroimy w plasterki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem układamy plastry cebuli, porcję ryby i posypujemy pieczarkami. Solimy, skrapiamy resztą oleju i pieczemy w piekarniku (180°C, 30 min). Posypujemy zieleniną. Podajemy z surówkami.

Przepis pochodzi z dodatku „Smaki Jesieni – 21 przepisów”. Informacje o zamówieniach: [email protected]

You may also like...

0 thoughts on “Dorsz z podgrzybkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *