Krokiety z kapustą i grzybami


Krokiety z kapustą i grzybami
1 porcja: 540 kcal; 3,4 WBT; 6 WW; 78 IG

Składniki na 4 porcje:
Farsz:
● ½ kg kapusty kiszonej
● 1 cebula (100 g)
● 50 g suszonych grzybów
● 4 łyżeczki oleju rzepakowego (20 g)
● liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól
Ciasto naleśnikowe:
● 1 szkl. mąki pszennej (240 g)
● 2 jaja (100 g)
● 4 łyżki oleju (40g)
● 2 szkl. mleka (400 ml)
● 8 g proszku do pieczenia
● szczypta soli
Panierka:
● 2 jaja (100 g)
● 4 łyżeczki bułki tartej (16 g)
● 4 łyżki oleju rzepakowego (40g)

Farsz: Suszone grzyby moczymy w wodzie i pozostawiamy na 24 godz. Następnie gotujemy do miękkości i drobno kroimy. Kiszoną kapustę gotujemy z przyprawami do miękkości, odcedzamy, kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Grzyby, kapustę i cebulę łączymy, dusimy ok. 30 min., doprawiamy do smaku.
Naleśniki: składniki łączymy, smażymy naleśniki. Zawijamy z farszem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.

Tags

You may also like...

0 thoughts on “Krokiety z kapustą i grzybami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *